ID: 56345
Omschrijving
Boek : Het Bloedgroep dieet (z.g.a.n.)
Auteur : Peter D\'Adamo
Uitgever : De Kern - ISBN 90 325 0627 7
Nieuwprijs € 28,50
Vraagprijs / Bieden v.a. € 7,50
Op overtuigende wijze toont D\'Adamo aan dat er een verband bestaat tussen iemands bloedgroep, zijn gevoeligheid voor bepaalde ziekten, vitaliteit, psychische gesteldheid, voeding en lichamelijke activiteit.
Wat voor de één goede voeding is, kan voor de ander zelfs slecht zijn. Mensen met bloedgroep O varen wel bij een geheel ander voedingspatroon dan mensen met bloedgroep AB.
Dit boek geeft voor elk van de vier bloedgroepen - O, A, B en AB een eigen gezondheidsstrategie bestaande uit: een voedingsprogramma met menusuggesties en recepten, informatie over vitamine- en mineralensupplementen en kruiden.
Informatie over vatbaarheid voor en voorkomen van ziekten en een bewegingsprogramma met de beste lichamelijke activiteiten.
Vele mensen hebben inmiddels de voorschriften van D\'Adamo met succes in praktijk gebracht.
Recensie(s):
Van deze auteur verschenen \'Het bloedgroepdieet\' (1999)* en \'Het bloedgroepdieet kookboek\' (2000), uitgaande van de theorie dat de bloedgroep bepalend is voor het dieet dat gevolgd moet worden om gezond door het leven te gaan.
Die invloed zou nog verder reiken: de bloedgroep bepaalt ook de persoonlijkheid, vatbaarheid voor bepaalde ziekten, gevoeligheid voor stress enzovoort.
Eerst een uitleg van de gentheorie met de voor dit dieet noodzakelijke vaststelling of iemand een secretor of non-secretor is (bij een secretor kunnen bloedantigenen worden gevonden in speeksel, sperma enzovoort).
Hierna volgen per bloedgroep de leefregels met een uitgebreide profielschets, dieetrichtlijnen (geen recepten), opgave noodzakelijke supplementen (!) en schema\'s per bloedgroep van voedingsmiddelen voor secretors en non-secretors.
Het boek richt zich op een breed publiek, maar het taalgebruik is wel enigszins medisch-specialistisch.
Met register.
Boek : Het Bloedgroependieet Voedingswijzer
Auteur : Brigitte Speck
Uitgever : Deltas - ISBN 90 447 0121 5
Alleen nog 2de hands verkrijgbaar v.a € 14,50
Boekje is als nieuw....niet opengevouwen e.d.
Vraagprijs / Bieden v.a. € 7,50
Samen met het boek \"Het bloedgroepdieet\" € 12,50
Verzendkosten zijn voor de koper; ophalen kan ook.
Dit boekje kan als brievenbuspakje voor € 4,50.... evt. beide boeken € 7,25
Samenvatting :
Volgens de bloedgroepentheorie van de Amerikaanse arts Peter J. D\'Adamo is het effect dat voedingsmiddelen hebben op onze gezondheid in grote mate bepaald door onze bloedgroep.
Zo hebben mensen met bloedgroep O er baat bij om regelmatig vlees op het menu te zetten, terwijl het voor iemand met bloedgroep AB beter is dat hij juist zo veel mogelijk vlees door vis vervangt.
Om precies te weten welke voedingsmiddelen voor u in aanmerking komen en welke u beter kunt vermijden, biedt deze praktische voedingswijzer voor elke bloedgroep een gedetailleerd overzicht van de voornaamste producten, ingedeeld per voedingsgroep.
Omdat heel wat mensen vaak voor twee personen of voor een heel gezin moeten koken, met mogelijk verschillende bloedgroepen, is het niet altijd even gemakkelijk om de bloedgroepentheorie in de praktijk om te zetten. Speciaal daarvoor heeft de auteur aparte voedingslijsten uitgewerkt, waarin de bloedgroepen met elkaar worden vergeleken.
Dankzij deze handige combinatielijsten vindt u in een oogopslag welke ingredïenten voor de verschillende bloedgroepen aan te raden zijn, welke u altijd mag gebruiken en welke u beter van het menu kunt schrappen. Daarmee is dit boekje ook meteen een onmisbare hulp voor uw inkopen!
Auteur : Peter D\'Adamo
Uitgever : De Kern - ISBN 90 325 0627 7
Nieuwprijs € 28,50
Vraagprijs / Bieden v.a. € 7,50
Op overtuigende wijze toont D\'Adamo aan dat er een verband bestaat tussen iemands bloedgroep, zijn gevoeligheid voor bepaalde ziekten, vitaliteit, psychische gesteldheid, voeding en lichamelijke activiteit.
Wat voor de één goede voeding is, kan voor de ander zelfs slecht zijn. Mensen met bloedgroep O varen wel bij een geheel ander voedingspatroon dan mensen met bloedgroep AB.
Dit boek geeft voor elk van de vier bloedgroepen - O, A, B en AB een eigen gezondheidsstrategie bestaande uit: een voedingsprogramma met menusuggesties en recepten, informatie over vitamine- en mineralensupplementen en kruiden.
Informatie over vatbaarheid voor en voorkomen van ziekten en een bewegingsprogramma met de beste lichamelijke activiteiten.
Vele mensen hebben inmiddels de voorschriften van D\'Adamo met succes in praktijk gebracht.
Recensie(s):
Van deze auteur verschenen \'Het bloedgroepdieet\' (1999)* en \'Het bloedgroepdieet kookboek\' (2000), uitgaande van de theorie dat de bloedgroep bepalend is voor het dieet dat gevolgd moet worden om gezond door het leven te gaan.
Die invloed zou nog verder reiken: de bloedgroep bepaalt ook de persoonlijkheid, vatbaarheid voor bepaalde ziekten, gevoeligheid voor stress enzovoort.
Eerst een uitleg van de gentheorie met de voor dit dieet noodzakelijke vaststelling of iemand een secretor of non-secretor is (bij een secretor kunnen bloedantigenen worden gevonden in speeksel, sperma enzovoort).
Hierna volgen per bloedgroep de leefregels met een uitgebreide profielschets, dieetrichtlijnen (geen recepten), opgave noodzakelijke supplementen (!) en schema\'s per bloedgroep van voedingsmiddelen voor secretors en non-secretors.
Het boek richt zich op een breed publiek, maar het taalgebruik is wel enigszins medisch-specialistisch.
Met register.
Boek : Het Bloedgroependieet Voedingswijzer
Auteur : Brigitte Speck
Uitgever : Deltas - ISBN 90 447 0121 5
Alleen nog 2de hands verkrijgbaar v.a € 14,50
Boekje is als nieuw....niet opengevouwen e.d.
Vraagprijs / Bieden v.a. € 7,50
Samen met het boek \"Het bloedgroepdieet\" € 12,50
Verzendkosten zijn voor de koper; ophalen kan ook.
Dit boekje kan als brievenbuspakje voor € 4,50.... evt. beide boeken € 7,25
Samenvatting :
Volgens de bloedgroepentheorie van de Amerikaanse arts Peter J. D\'Adamo is het effect dat voedingsmiddelen hebben op onze gezondheid in grote mate bepaald door onze bloedgroep.
Zo hebben mensen met bloedgroep O er baat bij om regelmatig vlees op het menu te zetten, terwijl het voor iemand met bloedgroep AB beter is dat hij juist zo veel mogelijk vlees door vis vervangt.
Om precies te weten welke voedingsmiddelen voor u in aanmerking komen en welke u beter kunt vermijden, biedt deze praktische voedingswijzer voor elke bloedgroep een gedetailleerd overzicht van de voornaamste producten, ingedeeld per voedingsgroep.
Omdat heel wat mensen vaak voor twee personen of voor een heel gezin moeten koken, met mogelijk verschillende bloedgroepen, is het niet altijd even gemakkelijk om de bloedgroepentheorie in de praktijk om te zetten. Speciaal daarvoor heeft de auteur aparte voedingslijsten uitgewerkt, waarin de bloedgroepen met elkaar worden vergeleken.
Dankzij deze handige combinatielijsten vindt u in een oogopslag welke ingredïenten voor de verschillende bloedgroepen aan te raden zijn, welke u altijd mag gebruiken en welke u beter van het menu kunt schrappen. Daarmee is dit boekje ook meteen een onmisbare hulp voor uw inkopen!