Prijs 20.00 Euro €
Categorie Wereld
gepubliceerd datum 06/09/2019
Bekeken 310
Land 2011


leuk lot

1)jona lendering alexander de grote. De ondergang van het perzische rijk uitg. athenaeum-polak & van gennep, 2010; 4e druk. Paperback. Pp: 404. 21,5X13,5x3,8 cm. Ills.
Over alexander de grote zijn sinds zijn dood al heel wat boeken geschreven. Maar alexander de grote. De ondergang van het perzische rijk biedt ons een nieuw beeld van de macedonische heerser. Als geen ander weet jona lendering door de traditionele griekse propaganda heen te prikken, puttend uit de verrassende rijkdom van babylonische en iraanse bronnen. Aan de hand van talloze vertalingen uit authentieke verslagen, waaronder recent ontcijferde kleitabletten, neemt hij ons mee op reis met alexander. We trekken door verre landen met indrukwekkende landschappen, langs vreemde volkeren met andere culturen en ontmoeten gevaarlijke tegenstanders. Isbn: 9789025331443.

2) H.w. Singor, henk singor de komst van alexander. Alexander de grote en zijn nalatenschap in azië uitg. ambo|anthos. Paperback. Pp: 252.
Het perzische rijk was het eerste wereldrijk in de geschiedenis. Het was een conglomeraat van eeuwenoude beschavingen en strekte zich uit van de egeïsche zee tot de indus en van soedan tot het aralmeer. Dat immense rijk werd in slechts enkele jaren veroverd door alexander iii van macedonië (356-323 v.chr.), Beter bekend als alexander de grote. Als een wervelwind trok hij door azië, steden verwoestend en steden stichtend. Met zijn veroveringen verbreidde hij de griekse cultuur tot diep in het oosten. Sindsdien is zijn naam een begrip en een legende.n nin de komst van alexander beschrijft henk singor de beroemde tocht van alexander de grote. Hij vertelt hoe de zijderoute van china naar het midden-oosten tot stand kwam, maar gaat ook in op het effect van alexanders optreden in het huidige iran, in india en de midden-aziatische gebieden, waar de invloed van de griekse cultuur eeuwenlang voelbaar bleef. De komst van alexander is een intrigerend boek over een onvoorstelbare expeditie van een groot veroveraar. Isbn: 9789026323539.


Conditie:Zo goed als nieuw
Gebied:Azië
Periode:14e eeuw of eerderNaam: Antiekboek


   

  Laat een reactie achter (spam en aanstootgevende berichten worden verwijderd)


   

   

  Gerelateerde aanbiedingen

  • schwerin wir zagen den wandel
   schwerin wir zagen den wandel
   Wereld - Amsterdam - 8.00 Euro €

   schwerin wir zagen den wandel78

  • Oud fotoboek - Dear Old London - Circa 1925 !!
   Oud fotoboek - Dear Old London - Circa 1925 !!
   Wereld - Amsterdam - Gratis

   Dear Old LondonUitg. The Homeland Asscociation - Circa 1925Fraai geïllustreerde oude uitgave in hele mooie staat.Tip : Wijzig tijdens het bekijken van advertenties uw instelling bij de optie Sorteer op van Standaard naar Datum-(nieuw-oud). Zie hiervo...

  • Wereld geschiedenis compleet 5 delen
   Wereld geschiedenis compleet 5 delen
   Wereld - Amsterdam - 20.00 Euro €

   Wereld geschiedenis 5 nette boeken.Complete serie.


   
  verkoper:


  Antiekboek

  Lokatie: breda - 2011


  Generated in 0.033370971679688 ms